ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το τμήμα Εικονικής Πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος» να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες» μέσα από τις διαδραστικές παραγωγές του.

Χάρη στην παραγωγή «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία» ο θεατής μπορεί να επισκεφτεί το χώρο της Άλτης και να περιηγηθεί τα κτήρια της όπως αυτά ήταν 2,5 χιλιάδες χρόνια πριν. Κατόπιν μπορεί να βρεθεί στο χώρο όπου διαδραματίζονταν τα περισσότερα αγωνίσματα, στο Στάδιο, και να πάρει μέρος σε αυτά, μαθαίνοντας από κοντά τις διαφορές τους με τα σημερινά αγωνίσματα.

Μέσα από τις παραγωγές «Το Εργαστήριο του Φειδία στην Ολυμπία» και ο «Ναός του Δία στην Ολυμπία» ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά το εργαστήριο στο οποίο κατασκευάστηκε το άγαλμα του Δία, ένα από τα εφτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Μπορεί επίσης να πάρει μέρος στην κατασκευή του και τέλος να το θαυμάσει σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια στο ναό που το στέγαζε.

Με τη διαδραστική παραγωγή «Συναρμολογήστε τα αγγεία!» ο επισκέπτης μπορεί να ενώσει τα θραύσματα διαφόρων αρχαίων αγγείων και να ζήσει από τις παραστάσεις τα ολυμπιακά αθλήματα.

Περισσότερα