ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού είναι συμπαραγωγός της σειράς 5 ημίωρων ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα». Πρόκειται για τη μεγάλυτερη διεθνή παραγωγή ντοκιμαντέρ που έγινε στη χώρα μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.


Το ντοκιμαντέρ «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα» συνδυάζει την ιστορική ακρίβεια με την πρωτοτυπία σεναρίου και τη χρήση υψηλής τεχνολογίας. Καλύπτει την ιστορία των Αγώνων από τον 8ο αιώνα π.Χ., οπότε και ξεκίνησαν, μέχρι την οριστική εξάλειψή τους τα Πρωτοχριστιανικά χρόνια.

Αθλητικές διοργανώσεις κατά τους Προϊστορικούς χρόνους, όπως τα Ταυροκαθάψια στη Μινωική Κρήτη και τα αγωνίσματα πάλης και πυγμαχίας στη Μυκηναϊκή Ελλάδα - που αποτελούν προπομπό των Ολυμπιακών Αγώνων-, το ιερό της Ολυμπίας και η αρχαία Ήλιδα καλύπτουν σημαντικό τμήμα της σειράς. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στην αναλυτική περιγραφή μιας Ολυμπιάδας, και ειδικότερα στο τελετουργικό της και στο πρόγραμμα των αγωνισμάτων.

Η σύγχρονη τεχνολογία προσθέτει τη δική της διάσταση στην κινηματογραφική αυτή αναβίωση των Αγώνων. Όλα τα αθλήματα και ο τρόπος που διεξάγονται αναπαρίστανται μέσω δισδιάστατων κινουμένων σχεδίων, ενώ οι ναοί και τα κτίσματα που υπήρχαν στον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας αποδίδονται με τρισδιάστατα γραφικά.

Περισσότερα