ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

H έκδοση «Ολυμπία. Μία διαδρομή σε τέσσερις διαστάσεις» αποτελεί ένα «ψηφιακό λεύκωμα» με τρισδιάστατες φωτορεαλιστικές ψηφιακές αναπαραστάσεις των σημαντικότερων κτηρίων της αρχαίας Ολυμπίας, τα οποία παρουσιάζονται με έμφαση στην ιστορική ακρίβεια και στις κατασκευαστικές λεπτομέρειες. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται σε έντυπη μορφή ο χώρος της αρχαίας Ολυμπίας, όπως ήταν στην ακμή του, αποκλειστικά και μόνο με ψηφιακές εικόνες.


Το κύριο μέρος του βιβλίου αποτελείται από μεγάλα έγχρωμα στιγμιότυπα με τα επιμέρους μνημεία και τις γενικές απόψεις του χώρου όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αρχιτεκτονικά μνημεία και χώροι που δεν σώζονται στην αρχική μορφή τους ζωντανεύουν με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τη χρήση προγραμμάτων τρισδιάστατων γραφικών.

Το βιβλίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΙΜΕ για τους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα. Παράλληλα, εκδόθηκε και μια σειρά από δώδεκα συλλεκτικές ταχυδρομικές κάρτες με επιλεγμένα στιγμιότυπα από την έκδοση. Η παραγωγή των ψηφιακών αναπαραστάσεων έγινε εξολοκλήρου στο εργαστήριο του Tμήματος Tρισδιάστατων Γραφικών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Περισσότερα